Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Typy MBA studia

1.Denní studium MBA (full-time MBA)
Je nejběžnější forma studia, trvá obvykle dva roky. Obvyklou požadavkem univerzit je určitá pracovní zkušenost v délce řekněme tří let, ale podmínky se liší od univerzity k univerzitě. Hlavním cílem studie je zásadně změnit kariéru.

2. MBA při zaměstnání (part-time MBA)
Jsou určeny lidem, kteří pro různé důvody nechtějí ukončit pracovní poměr a plně se věnovat studiu. Studenti mají obvykle několikaletou pracovní zkušenost, což jim pomáhá efektivně dávat do spojitosti teorii a praxi. Výuka je realizována po večerech a víkendech, případně je doplněna o pár intenzivních bloků trvajících několik dní. Studium zabere obvykle 22 - 36 měsíců. Cílem tohoto druhu MBA je výrazné nastartování současné kariéry.

3. MBA pro vrcholové manažery (executive MBA)
Podobné studiu při zaměstnání, ale zaměřené na studenty z řad vyššího managementu a delší praxí, přičemž osnovy jsou cíleny na problematiku vrcholového řízení. Cílem studia je doladit a zocelit dovednosti a znalosti vrcholových manažerů a zlepšit tak jejich výkon.

4. Distanční studium MBA
Výuka probíhá většinou mimo prostor školy formou online kurzů, korespondenční výuky, videa a podobně. Rozhodnutí se pro tento typ studia je obvykle předurčeno geografickým omezením studenta.

Žádné komentáře:

Okomentovat