Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Proč studovat MBA program

Pokud se pohybujete ve světě podnikání a byznysu, tak jste již určitě slyšeli o vyšším stupni vzdělávání, který je oceněn titulem MBA - Master of Business Administration. Jedná se o titul, který pochází z USA av posledním období získává na popularitě iu nás na Slovensku.

MBA představuje vzdělávání v oblasti managementu, marketingu, ekonomiky a podnikání. Studium bylo prvotně určeno pracovníkům a lidem pohybujícím se v této sféře byznysu. Jde o doplňující vzdělání v praxi, které se původně začínalo studovat až po ukončení nejméně magisterského titulu. Dnes už lze tento titul získat dokonce i před samotným nástupem na řádnou vysokou školu. MBA nabývá vzdělanostní hodnotu podle stupně studia, které má zájemce ukončeno v době nástupu. Čím vyšší je nastupující vzdělání, tím vyšší hodnotu má i získaný titul MBA. V zahraničí se na toto studium hlásí manažeři a podnikatelé, kteří aspirují na řídící funkce v různých společnostech a je u nich téměř samozřejmostí.

U nás se titul studuje výhradně v anglickém jazyce, který musí být potvrzen mezinárodní zkouškou TOEFL, která vyžaduje maximální možnou přípravu. Studium tohoto titulu je velmi náročné ale ne tak časově jako znalostně a finančně. 2 roky studia totiž stojí v porovnání s tradičním Slovenské vysokoškolským studiem nesrovnatelně více - okolo 10 000 eur.

Pokud na to nemáte, netrapte se. Odborníci na oblast marketingu a managementu stále tvrdí, že na prvním místě při ucházení se o dobrou pracovní pozici jsou vaše procházející zkušenosti a hlavně vaše schopnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat